Urban Window Garden: Jak si vyrobit hydroponickou bylinkovou zahradu

Obsah:

Urban Window Garden: Jak si vyrobit hydroponickou bylinkovou zahradu
Urban Window Garden: Jak si vyrobit hydroponickou bylinkovou zahradu

Video: Urban Window Garden: Jak si vyrobit hydroponickou bylinkovou zahradu

Video: Urban Window Garden: Jak si vyrobit hydroponickou bylinkovou zahradu
Video: 10 Home Small Garden Makeover Ideas 2024, Duben
Anonim

Zájem o vnitřní hydroponické zahrady rychle roste, a to z dobrého důvodu. Hydroponická okenní farma je odpovědí pro obyvatele měst bez venkovního prostoru pro výsadbu a fascinující hobby, které poskytuje čerstvou zeleninu nebo bylinky bez chemikálií po celý rok. Tento článek se zaměřuje na využití městské okenní zahrady pro pěstování hydroponických bylin.

Vnitřní hydroponická zahrada

Co je to vlastně vnitřní hydroponická zahrada? Jednoduše řečeno, hydroponie je způsob pěstování rostlin, při kterém kořeny získávají živiny z vody místo půdy. Kořeny jsou podporovány v médiu, jako je štěrk, oblázky nebo hlína. Voda, která obsahuje rostlinné živiny a má správně vyvážené pH, je cirkulována kolem kořenů systémem elektrického čerpadla nebo sacím systémem.

Půda je obtížné, nepředvídatelné médium a kořeny rostlin vynakládají značné množství energie na získávání živin. Protože jsou živiny tak snadno dostupné v hydroponickém systému, rostlina může volně soustředit svou energii na vytváření listových listů a ovoce, květin nebo zeleniny.

Jak si vyrobit hydroponickou bylinkovou zahrádku

Pokud si chcete založit hydroponickou bylinkovou zahrádku (nebo dokonce zeleninovou), udělejte si průzkum, protože budete potřebovat základní znalosti o růstu rostlin a o tom, jak hydroponie obecně funguje. Poté se můžete rozhodnout, který hydroponický systém bude pro vás nejlepší.

Hydroponické okenní farmy mohou být poměrně složité a zahrnují systém čerpadel, trubek, časovače a pěstebních nádob. Voda je čerpána z nádoby na úpatí zahrady nahoru, kde pomalu stéká dolů systémem a namáčí kořeny, když stéká. Často je vyžadováno doplňkové světlo.

Na internetu jsou k dispozici různé plány, pokud chcete sestavit systém od nuly, nebo si můžete tento proces zjednodušit zakoupením sady. Můžete také vytvořit menší, méně zapojenou hydroponickou okenní farmu, pokud je myšlenka na vytvoření vnitřní hydroponické zahrady zapojena více, než jste očekávali. Můžete si například vyrobit zmenšenou verzi s recyklovanými plastovými lahvemi od sody, které jsou svázány dohromady šňůrami a zavěšeny na parapetu. Malé akvarijní čerpadlo cirkuluje vodu bohatou na živiny.

Pokud chcete mít věci jednoduché, zatímco se učíte o hydroponii, vždy si můžete vytvořit hydroponickou bylinkovou zahrádku s malou sadou. Sady jsou připraveny k použití a obsahují vše, co potřebujete pro pěstování a péči o hydroponické bylinky.

Pro tento typ zahradnického systému je vhodný téměř jakýkoli druh bylinné rostliny. Takže pokud jste někdo, kdo má nejen rád bylinkové zahrádkaření, ale také s nimi často vaříte, pěstování městské zahrádky na parapetu hydroponicky je ta správná cesta – zdravé bylinky budete mít na dosah po celý rok.

Doporučuje: