Péče o rostliny Loganberry – Tipy pro pěstování Loganberry v zahradách

Obsah:

Péče o rostliny Loganberry – Tipy pro pěstování Loganberry v zahradách
Péče o rostliny Loganberry – Tipy pro pěstování Loganberry v zahradách

Video: Péče o rostliny Loganberry – Tipy pro pěstování Loganberry v zahradách

Video: Péče o rostliny Loganberry – Tipy pro pěstování Loganberry v zahradách
Video: How to grow Tayberry and Loganberry vines 2024, Smět
Anonim

Loganberry je hybrid ostružiny a maliny objevený poněkud náhodou v 19. století. Od té doby se stala oporou v severozápadním Pacifiku USA. Loganberry kombinuje chutě a vlastnosti svých dvou rodičů a zároveň vykazuje své vlastní speciální vlastnosti, a proto je loganberry užitečným doplňkem do zahrady, pokud máte správné pěstební prostředí. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli více o péči o rostliny Loganberry a o tom, jak pěstovat Loganberry doma.

Informace o rostlině Loganberry

Loganberries (Rubus × loganobaccus) byly poprvé vyvinuty v roce 1880, když se zahradník James Harvey Logan pokoušel vyšlechtit novou odrůdu ostružin. Náhodou se mu podařilo vytvořit hybrid mezi svými červenými antverpskými malinami a rostlinami ostružin Aughinburg. Výsledkem byl loganberry, který od té doby nese jeho jméno.

Loganberries jsou pozoruhodné svými dlouhými palicemi, jejich časným odstupňovaným zráním a beztrnnými stonky (ačkoli některé odrůdy trny mají). Plody Loganberry jsou sytě červené až fialové barvy jako malina, zachovává si své jádro jako ostružina a chutná jako něco mezi těmito dvěma. Plody jsou chutné avšestranný, často používaný pro džemy a sirupy. Lze je použít v jakémkoli receptu, který vyžaduje maliny nebo ostružiny.

Jak pěstovat Loganberries

Loganberries jsou nejoblíbenější ve státech Washington a Oregon, a to z velké části kvůli jejich rostoucím požadavkům. Rostliny jsou extrémně citlivé jak na sucho, tak na chlad, a proto je pěstování Loganberries ve většině částí světa ošemetnou záležitostí.

Severozápad Pacifiku poskytuje klima, které je tak akorát. Pokud rostete ve správném klimatu, péče o rostliny Loganberry je relativně snadná. Hůlky jsou velmi vlečné, což znamená, že potřebují podpěru, která jim zabrání plazit se po zemi.

Preferují úrodnou, dobře propustnou, hlinitou půdu a plné slunce. Plody dozrávají postupně a lze je sklízet během léta.

Doporučuje: