Odrůdy trpasličích hortenzií: Oblíbené typy keřů trpasličích hortenzií

Obsah:

Odrůdy trpasličích hortenzií: Oblíbené typy keřů trpasličích hortenzií
Odrůdy trpasličích hortenzií: Oblíbené typy keřů trpasličích hortenzií

Video: Odrůdy trpasličích hortenzií: Oblíbené typy keřů trpasličích hortenzií

Video: Odrůdy trpasličích hortenzií: Oblíbené typy keřů trpasličích hortenzií
Video: 16 Hardy Hydrangea Varieties 🌿💜// Garden Answer 2024, Smět
Anonim

Hortenzie patří mezi nejsnadněji kvetoucí rostliny na dvorku, ale pozor! Rostou do velkých keřů, často vyšších než zahradník a rozhodně širších. Ti s menšími zahradami si nyní mohou vychutnat romantický vzhled hortenzií nenáročných na péči výsadbou menších odrůd. K dispozici je spousta atraktivních odrůd trpasličích hortenzií, které šťastně porostou v květináči nebo na malé ploše. Přečtěte si informace o rostlinách trpasličích hortenzií.

Trpasličí keře hortenzie

Kdo by nemiloval hortenzie velkolisté (Hydrangea macrophylla)? Jsou to rostliny s triky, protože květy se změní z modré na růžové, pokud se změní kyselost půdy. Jsou to keře s kulatými shluky květů většími než vaše pěst. Nejen listy jsou na nich velké.

Samotné rostliny dorůstají 6 stop (2 m) výšky a šířky. Pro menší prostory můžete získat stejnou řasenou eleganci s 'Paraplu' (Hydrangea macrophylla 'Paraplu'), menší verzí velkolistu se stejnými nápadně krásnými růžovými květy, které nepřesahují 1 m.

„Paraplu“není jediná volba, která existuje u trpasličích hortenzií velkolistých. Dalším skvělým trpasličím kultivarem je ‚Cityline Rio‘hortenzie, také dorůstá do výšky 3 stop (1 m), ale nabízí modré květy se zelenýma "očima" uprostřed.

Pokud chcete ono „kouzlo barev“ve svých keřích trpasličích hortenzií, můžete zvážit „Mini Penny“(Hydrangea macrophylla „Mini Penny“). Stejně jako standardní velkolistá, i „Mini Penny“může být růžová nebo modrá v závislosti na kyselosti půdy.

Další odrůdy trpasličích hortenzií

Pokud vaše oblíbená hortenzie není velkolistá, ale místo toho oblíbená latová hortenzie jako „Limelight“, můžete získat stejný vzhled s rostlinami trpasličích hortenzií, jako je „Little Lime“(Hydrangea paniculata „Little Lime“). Jako „Limelight“, květy začínají bledě zelené a na podzim se rozvinou do tmavě červené.

Fanoušci hortenzie dubové mohou preferovat „Pee Wee“(Hydrangea quercifolia „Pee Wee“). Tento mini dubový list dorůstá 4 stopy do výšky a 3 stopy (kolem metru) do šířky.

Odrůd trpasličích hortenzií je nepřeberné množství a každá odráží krásu a styl svých větších protějšků. Můžete najít druhy trpasličích hortenzií, kterým se daří v zónách odolnosti rostlin USDA 3 až 9, takže se bez nich bude muset obejít jen málo zahradníků. Výsadba malých hortenzií v krajině je pro malé vesmírné zahradníky skvělý způsob, jak si tyto krásné keře stále užívat.

Doporučuje: